Opantance

Opantance

Naše staré mamy bežne varievali Opantance. Knedličky sa ešte pred  vykysnutím v surovom stave obalili  do prosa, inými slovami „opantali sa“  a preto sa  im hovorilo Opantance. Snáď budú chutiť i tie, ktoré si pripravíme v našej rozhlasovej kuchyni s Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.   

Opantance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
750 g hrubej múky, štipku soli, 1/2 dl oleja,  na kvások: 300 ml mlieka, 15 g droždia, štipku cukru,  2 polievkové lyžice hladkej múky,
Na obalenie surových knedličkov:
150 g opláchnutého  prosa,  250 g cibule,  1 dl mlieka na poliatie varených knedličkov, 150 g  bravčovej masti na opraženie cibule,

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame