Chutné kulinárske špeciality pripravujú študenti Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave. Získavajú tak na najvyššej úrovni cenné skúsenosti, a to aj zo stolovania, pretože cudzokrajné recepty servírujú aj veľvyslancom rôznych krajín. K indonézskym špecialitám patrí „rujak“ teda ovocno-zeleninový šalát s krevetami na masle a ten nám teraz pripraví Beáta Repíková so študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Nikolou Dobiovou.
Rujak s krevetami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Jedno mango, jednu veľkú uhorku šalát, 200 ml vlažnej vody, 2 lyžice cukru, 2 lyžice jablčného octu, maslo, 13 kusov stredne veľkých kreviet,1 limetku, červenú papriku, 2 kúsky chilli papriky, 2 lyžice tamarindovej šťavy, 2 lyžice palmového cukru, 150 gramov pražených arašidov,1 polievkovú lyžicu rybacej omáčky.