Cez víkend sa viac ako inokedy pozeráme na oblohu. Pýtame sa aké bude počasie, bude vhodné na krátku vychádzku alebo na dlhšiu túru. My si dnes vyrobíme oblaky, ktoré na oblohe nenájdeme. Malinové obláčiky. Aj dnes s Beátou Repíkovou a budúcou cukrárkou, aktuálne so študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave, Veronikou Jurišovou. Tak teda ako taký malinový obláčik - malinové suflé pripravíme?
Malinové suflé Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 8 x keramickú mištičku, 200 gramov malín, 50 gramov cukru, 1 lyžicu škrobu, trochu vody, trochu masla na vymastenie mištičiek, 2 vaječné bielky, 20 gramov cukru na sneh.
Postup: keramické mištičky vymastíme maslom a posypeme cukrom. pripravíme obláčiky z malín a z cukru - spolu zohrejeme, kým sa cukor neroztopí,
Pridáme do zmesi rozpustený škrob vo vode - lyžičku škrobu rozpustíme vo vode a pridáme do uvarených malín. Takto máme pripravené malinové pyré do ktorého ešte primiešame sneh z 2 vaječných bielkov a 20 gramov cukru.
Takto pripravenú zmes dáme do keramických mištičiek na plech a dáme piecť na 180 stupňov na desať minút.
Malinové obláčiky sú veľmi rýchlo pripravené a tak po dezerte v nedeľu je ešte veľa času aj na výlety v prírode, aby sme spotrebovali kalórie, keďže sme tento týždeň sladkým maškrtami v našom Kulináriu máj, lásky čas.