Malinové suflé

Malinové suflé

Cez víkend sa viac ako inokedy pozeráme na oblohu. Pýtame sa aké bude počasie, bude   vhodné na krátku vychádzku alebo na dlhšiu túru. My si dnes vyrobíme oblaky, ktoré na oblohe nenájdeme. Malinové obláčiky. Aj dnes s Beátou Repíkovou a budúcou cukrárkou, aktuálne so študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave, Veronikou Jurišovou. Tak teda ako taký malinový obláčik - malinové suflé pripravíme?    

Malinové suflé Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:  8 x keramickú mištičku, 200 gramov malín, 50 gramov cukru, 1 lyžicu škrobu,  trochu vody, trochu masla na vymastenie mištičiek, 2 vaječné bielky, 20 gramov cukru na sneh. 

Postup: keramické mištičky vymastíme maslom a posypeme cukrom. pripravíme obláčiky  z malín a z cukru -  spolu zohrejeme, kým sa cukor neroztopí, 
Pridáme do zmesi rozpustený  škrob  vo vode - lyžičku škrobu rozpustíme vo vode a pridáme do uvarených malín. Takto máme pripravené malinové pyré do ktorého ešte primiešame sneh z 2 vaječných  bielkov a 20 gramov  cukru.
Takto pripravenú zmes dáme do keramických mištičiek na plech a dáme piecť na 180 stupňov na desať minút.
Malinové obláčiky sú veľmi rýchlo pripravené a tak po dezerte v nedeľu je ešte veľa času  aj na výlety v prírode, aby sme spotrebovali kalórie, keďže sme tento týždeň sladkým maškrtami v našom Kulináriu máj, lásky čas.  
         

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame