Nepokazme si dovolenku už na letisku

Nepokazme si dovolenku už na letisku

Slováci radi využívajú služby leteckej dopravy. Svedčí o tom aj fakt, že bratislavské letisko M. R. Štefánika má aj tento rok jednu z najsilnejších letových sezón od jeho vzniku v roku 1951. Aj preto sa budeme snažiť tento týždeň vás v dobrej rade upozorniť na najčastejšie chyby, ktoré robia dovolenkári pred odletom. A aby sa ani tá vaša dovolenka neskončila predčasne ešte na letisku, Juraj Turis oslovil hovorkyňu letiska Milana Rastislava Štefánika Veroniku Ševčíkovú.  V prvom rade je dôležité skontrolovať si svoj cestovný pas.

Nepokazme si dovolenku už na letisku 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Tento týždeň vám v dobrej rade ponúkame užitočné tipy, ako si neskomplikovať dovolenku ešte na letisku. Pozor dávame na najčastejšie chyby, ktoré dovolenkári robia. Cestujúci si často neskontrolujú platnosť svojho pasu či nedostatočnú dĺžku platnosti cestovných dokladov. Juraj Turis sa opýtal hovorkyne letiska Milana Rastislava Štefánika Veroniky Ševčíkovej, načo treba myslieť, ak cestujeme s malými deťmi? V prvom rade je to platnosť pasu vašej ratolesti.

Nepokazme si dovolenku už na letisku 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako ste počuli, skontrolovať nestačí len svoj vlastný pas, ale určite treba myslieť aj na cestovný doklad vašich detí. No a v prípade niektorých prepravcov sa zbaliť musí každý sám.

V dobrej rade vám tento týždeň ponúkame užitočné tipy, ako si neskomplikovať dovolenku ešte pred odletom na letisku. Dôležité je myslieť na platnosť svojho pasu a pasu svojich detí, určite netreba zabudnúť vyhotoviť si aj pár kópií svojich cestovných dokladov a pamätajte, že po novom sa zbaliť musí každý sám do vlastnej batožiny. Juraj Turis sa hovorkyne letiska M. R. Štefánika Veroniky Ševčíkovej opýtal aj to, načo by si mali dať pozor mladomanželia na svojej svadobnej ceste.

Nepokazme si dovolenku už na letisku 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Ženy by si mali dať pozor nato, aby ich priezvisko bolo rovnaké na letenke, ako aj na cestovnom doklade, či už v občianskom preukaze  alebo cestovnom pase.

V Dobrej rade sa tento týždeň snažíme ponúknuť vám čo najviac užitočných rád, aby ste si vašu dovolenku neskomplikovali už na letisku. Hovorili sme už o kontrole dĺžky platnosti vášho pasu, ale aj cestovného dokladu vašej ratolesti. Ďalej sme upriamili pozornosť na riziká rôznych priezvisk žien pred svadbou a po svadbe na letenke a v pase a taktiež na fakt, že letecké spoločnosti vyžadujú pri zdravotných komplikáciách či tehotenstve potvrdenie od lekára. Juraj Turis oslovil hovorkyňu letiska Milana Rastislava Štefánika Veroniku Ševčíkovú a zaujímalo ho i to, čo v prípade, ak si cestujúci pomýli linku či čas odletu.

Nepokazme si dovolenku už na letisku 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



V dobrej rade vám ponúkame tento týždeň užitočné rady, aby ste si vašu dovolenku neskomplikovali ešte pred odletom. Hovorili sme už o kontrole dĺžky platnosti vášho pasu i cestovného dokladu vašej ratolesti. Pozor si treba dať aj na prípadnú rozdielnosť priezvisk žien pred svadbou a po svadbe na letenke a v pase a tiež nato, aby ste si nepomýlili linku a čas letu. Juraj Turis oslovil hovorkyňu letiska Milana Rastislava Štefánika Veroniku Ševčíkovú a zaujímalo ho i to, aké sú zakázané predmety v príručnej batožine a čo s tekutinami nad limit.

Nepokazme si dovolenku už na letisku 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Budúci týždeň budeme radiť, ako využívať internetové úložiská na ukladanie súborov, aby sme k nim mali prístup kedykoľvek a kdekoľvek.

Autor: Juraj Turis; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame