Pripravujeme auto na zimnú sezónu

Pripravujeme auto na zimnú sezónu

Zima pomaly prichádza. Sychravé počasie, hmla, dážď a sneh predstavujú pre vodičov viaceré riziká. Preto si tento týždeň v Dobrej rade povieme, ako si môžeme čo najlepšie pripraviť auto na zimnú prevádzku.  Miroslav Würfl sa prezidenta Autoklubu Slovenskej republiky Štefana Mihálika najprv opýtal, odkedy by sme mali mať, podľa zákona, obuté zimné pneumatiky. 

Pripravujeme auto na zimnú sezónu 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme motoristom, ako si môžu pripraviť svoj automobil na blížiacu sa zimnú sezónu. To však nezahŕňa len výmenu letných pneumatík za zimné, o ktorej sme hovorili včera. Dnes si v aute skontrolujeme kvapaliny. Existuje viacero tekutín do ostrekovačov - a ako s nimi máme naložiť,  tak na to sa Miroslav Würfl spýtal prezidenta Autoklubu Slovenskej republiky Štefana Mihálika.

Pripravujeme auto na zimnú sezónu 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme motoristom, ako si majú nachystať svojho štvorkolesového tátoša na zimu. Od začiatku týždňa sme už stihli vymeniť pneumatiky, aj doliať nemrznúcu zmes do ostrekovača. Dnes svoju pozornosť zameriame na autobatériu.  Ako ju môžeme pripraviť na zimnú prevádzku, aj o tom sa Miroslav Würfl rozprával s prezidentom Autoklubu Slovenskej republiky Štefanom Mihálikom.

Pripravujeme auto na zimnú sezónu 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme motoristom, ako si majú pripraviť svoje auto na zimnú prevádzku.  Aká bude tohtoročná zima, či tuhá alebo slabšia, to ešte nikto nevie.  No vodiči často diskutujú o tom, či sa dá úsporne jazdiť aj v zime. Miroslav Würfl sa to opýtal prezidenta  Autoklubu Slovenskej republiky Štefana Mihálika.

Pripravujeme auto na zimnú sezónu 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zima sa už čoskoro prihlási o slovo. Sychravé počasie, dážď a sneh predstavujú pre vodičov viaceré riziká. Práve preto tento týždeň radíme motoristom, ako si majú nachystať svoje auto na zimu.  Od pondelka sme už stihli vymeniť pneumatiky, doliať nemrznúcu zmes do ostrekovača, skontrolovať kapacitu autobatérie  a dnes sa zameriame na snehové reťaze.  Ako si vybrať vhodné reťaze, aj o tom sa Miroslav Würfl  rozprával s prezidentom Autoklubu Slovenskej republiky Štefanom Mihálikom.  

Pripravujeme auto na zimnú sezónu 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Motoristi vedia, že zanedbať kontrolu a prípravu vozidla pred zimou sa nevypláca.  Veď ak Vášmu autíčku dáte ešte pred zimnou sezónou všetko čo potrebuje, aj v tých najchladnejších mesiacoch sa Vám odvďačí pohodlnou a najmä bezpečnou jazdou.
Od pondelka budeme radiť, čo zohľadniť pri kúpe elektrospotrebiča.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame