Od suši po vegetariánske jedlá - to všetko je v našom hlavnom meste v ponuke v rôznych reštauráciách. Ale nie je viditeľná sieť, kde by bola zastúpená naša tradičná kuchyňa. Tak čo poviete na klasickú prešporskú kuchyňu? Tento týždeň z nej vyberá Beáta Repíková s absolventom SOŠ na Farského ulici v Bratislave s Lukášom Majzlánom. Čo je v ponuke dnes?
Rebierka na pive Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
880 g. bravčových rebier, 2 litre piva, 20g rozmarínu, 10 g čierneho mletého korenia , 10 g soli
Postup:
Bravčové rebierka si naporciujeme a umyjeme, dáme variť s rozmarínom. Uvarené rebrá osolíme, pokoreníme, dáme piecť a podlejeme pivom. Počas pečenia stále a pravidelne podlievame pivom. Uvarené rebierka a potom ochutené pečieme pri 180 stupňoch, kým sú zlatisté. Môžeme ich podávač s baraními rohmi.