Rebierka na pive

Rebierka na pive

Od suši po vegetariánske jedlá - to všetko je  v našom hlavnom  meste v ponuke v rôznych reštauráciách.  Ale nie je viditeľná sieť, kde by bola zastúpená naša tradičná kuchyňa. Tak čo poviete na klasickú prešporskú kuchyňu? Tento týždeň z nej vyberá Beáta Repíková s absolventom SOŠ na Farského ulici v Bratislave s Lukášom Majzlánom. Čo je v ponuke dnes?   

Rebierka na pive Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
880 g. bravčových rebier, 2 litre piva, 20g  rozmarínu, 10 g  čierneho mletého korenia , 10 g soli

Postup:
Bravčové rebierka si naporciujeme a umyjeme, dáme variť s rozmarínom. Uvarené rebrá osolíme, pokoreníme,  dáme piecť  a podlejeme pivom. Počas pečenia stále a pravidelne podlievame pivom. Uvarené rebierka a potom ochutené pečieme pri 180 stupňoch, kým sú  zlatisté. Môžeme ich podávač s baraními rohmi. 

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame