Cuketovo kokosový dezert

Cuketovo kokosový dezert

Viete, že z cukety môže byť aj lahodný koláč? Ak ho správne dochutíme a do zlatista upečieme. Profesorka Katarína Horáková je autorkou receptu , ktorý si teraz pripravíme a aj ochutnáme. Cuketovo kokosový koláč už pripravujeme aj s Beátou Repíkovou, najprv pani Horáková prezradí ingrediencie.

Cuketovo kokosový dezert Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo potrebujeme:

200 gramov cukety, 100 gramov ovsených vločiek, 100 gramov mletých orechov, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 malá lyžica vanilky 1 polievková lyžica rastlinného oleja, 10 datlí bez kôstky, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna do cesta, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna do krému,

350 gramov tofu, 50 gramov agátového sirupu, 100 gramov kokosu.

Postup:

Cesto - zmiešame 200 gramov nastrúhanej cukety, 100 gramov ovsených vločiek, 100 gramov mletých orechov, 1 lyžicu sódy bikarbóny, 1 malú lyžicu vanilky a škorice, 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, 10 datlí bez kôstky a 2 polievkové lyžice šťavy z citróna. Vytvoríme cesto, natlačíme do formy a dáme piecť.

Krém: rozmixujeme tofu syr, pridáme 2 polievkové lyžice šťavy z citróna, 50 gramov agátového sirupu, zmiešame a pridáme opražený kokos.

Natrieme na upečený koláč.

Autor: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame