Jahňacie medailóniky na zelenine

Jahňacie medailóniky na zelenine

Tento týždeň vám ponúkame kulinárske lahôdky z Českej republiky. Dnes možno potešíme tých, ktorí majú radi mäso. Miroslavovi Würflovi  to potvrdila riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku, Nora Gill.

Jahňacie medailóniky na zelenine Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku Nora Gill, ktorá dnes pripravovala  jahňacie medailóniky na zelenine.  Ak si chcete zapísať tento recept, v krátkosti ho zopakujem.

Suroviny pre 4 porcie:
400 - 500 g jahňacieho mäsa (zo stehna alebo vykosteného chrbta)
soľ
biele korenie
hladká múka
1 lyžica oleja
2 lyžice masla
1 stredne veľká cibuľa
600 g predvarenej zeleniny (karotka, brokolica, špargľa, fazuľky)

POSTUP:  
Z jahňacieho mäsa nakrájame medailóniky, zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Potom ich na oleji opečieme, pridáme maslo a najemno nakrájanú cibuľu.  Osmažíme, vložíme predvarenú zeleninu a zvoľna podusíme. Podávame s varenými zemiakmi...

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame