Krkovička plnená kyslou kapustou

Krkovička plnená kyslou kapustou

Tento týždeň vám ponúkame kulinárske lahôdky z Českej republiky. Dnes to bude mäsová špecialita v marináde. Mäso krásne skrehne a potom sa doslova rozplýva na jazyku. Podrobnosti povedala Miroslavovi Würflovi riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku, Nora Gill.

Krkovička plnená kyslou kapustou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola Nora Gill, riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku, ktorá dnes pripravovala krkovičku plnenú kyslou kapustou... V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

Suroviny pre 4 porcie:
800 g krkovička vcelku bez kosti
500 g kyslej kapusty
200 g slaniny
100 ml piva
100 ml oleja
8 lyžíc horčice
1 hlavičku cesnaku
mletá rasca
soľ
čierne korenie


POSTUP: 
Krkovičku nakrájame na dvojcentimetrové plátky a prekrojíme ich na kapsu. Krkovičku zľahka naklepeme a dáme pozor, aby sa nám neroztrhla. Kapsu zvnútra potrieme horčicou (na 1 porciu 1 lyžicu).  Plníme plátkom slaniny a odkvapkanou kyslou kapustou, ochutíme drvenou rascou, ktorú vpracujeme do mäsa. Pekne stiahneme, môžeme zopnúť špajdľou, osolíme, okoreníme.  Rozdrvený alebo najemno nasekaný cesnak zmiešame so zvyškom horčice, pivom a olejom, všetko dobre rozmiešame. Do marinády vložíme mäso a necháme marinovať ideálne 12 hodín. Pečieme 30 minút  na grile alebo v rúre. Dobrú chuť.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame