Máte chuť na niečo sladké? Ak áno - vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s Norou Gill, riaditeľkou zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku.
Martinské rožteky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
ODHLÁSENIE:
Ak si chcete zapísať tento recept, tak vám ho zopakujem:
POTREBUJEME SUROVINY:
450 g hladkej múky
3 žĺtky
250 g masla
100 g práškového cukru
0,25 l 33% smotany
štipka soli
1 celé vajce na potrenie
orechová alebo maková plnka z cca 200 g orechov alebo maku
POSTUP:
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké a nelepivé cesto, zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chladničke odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na 6 dielov, z každého vyvaľkáme kruh a rozdelíme ho na 8 trojuholníkov. Na širší koniec položíme plnku, zrolujeme, vytvaruje rožtek a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 180° Celzia približne 15 minút. Dobrú chuť!