Dnes, možno viac ako v minulosti, je otázka správnej výživy a ideálneho stravovania – oblasťou, v ktorej koluje najviac protichodných, ba až zavádzajúcich informácií. Aj to je dôvod prečo sa Janka Bleyová rozhodla jedlá do tohto týždňového Kulinária, pripravovať spolu s nutričnou poradkyňou Jankou Trebulovou.
Zdravá cviklová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ako ste sami počuli – postup pri príprave zdravej cviklovej polievky je veľmi jednoduchý. Potrebujete: 2 stredne veľké cvikle, 1/4 kelu, 1 - 2 petržleny, zo 3 mrkvy, 1 batát, 1 cibuľu, polievkovú lyžicu olivového, alebo repkového oleja, kurkumu, škoricu, klinček, soľ a čierne mleté korenie,
Postup:
Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska. Cviklu ošúpeme a s batátom a nakrájame na kocky. Na oleji si v hrnci orestujeme cibuľu, pridáme koreniny a po minúte kel nakrájaný na rezance. Premiešame a krátko osmažíme. Pridáme mrkvu, petržlen, cviklu aj batát. Zalejeme vodou, asi 1 cm nad zeleninu a varíme približne hodinu. Dochutíme podľa potreby a podávame s petržlenovou vňaťou.