Fazuľová nátierka

Fazuľová nátierka

Kyslé, sladké, štipľavé, mastné, vyprážané, údené, pečené – o to všetko nebola na našich sviatočných stoloch núdza. Aj preto budeme tento týždeň s nutričnou poradkyňou  Jankou Trebulovou a Jankou Bleyovou pripravovať jedlá tak „posviatočne – ľahko...“

Fazuľová nátierka

Ako ste sami počuli – postup pri príprave  fazuľovej nátierky vôbec nie je komplikovaný -  zvládne ho aj školák. Budete potrebovať konzervu bielych fazúľ,  jeden – dva  strúčiky cesnaku, dve polievkové lyžice oleja, za  hrsť nakladanej kápie  a petržlenovú vňat...

Fazuľu zliať a všetko dobre rozmixovať a na záver pridať petržlenovú vňať.

A ešte niekoľko informácií, ktoré vám ponúka výživová poradkyňa Janka Trebulová:

Fazuľa obsahuje veľké množstvo bielkovín a nukleových kyselín. Bielkoviny sú dôležité pre regeneráciu a stavbu, nukleové kyseliny sa v tele štiepia, dostávajú sa do buniek a vďaka nim sa bunky regenerujú, obnovujú a omladzujú. Vzhľadom na vysoký obsah vlákniny fazuľa veľmi priaznivo vplýva na správne fungovanie čriev. Tým napomáha správnemu fungovaniu čriev, pomáha pri málokrvnosti, reguluje hladinu cukru v krvi a mnohé iné.

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk