Hoci slovenskú gastro-scénu v posledných rokoch neustále obohacujú trendy zahraničných kuchýň, na svoje bryndzové halušky nedáme dopustiť. A ukazuje sa, že napriek ponukám jedál z celého sveta často dostaneme chuť na niečo čo chutí naozaj slovensky a pripomína nám kuchyňu našich starých mám. Aj preto sa dokážu v obrovskej konkurencii presadiť aj buchtárne, palacinkárne, fašírkovo, či šiškárne.
Andrea Miklášová vsadila na šišky a urobila dobre. Ľudia v nenápadnej prevádzke na jednej z rušných bratislavských križovatiek má plné ruky práce aj v čase pandémie, keď funguje len výdaj cez okienko či rozvoz po meste.
Do kráľovstva šišek zavítala po ďalší recept do Kulinária Tatiana Šušková.
Fašiangové šiškové variácie s Andreou Miklášovou z Bratislavské šišky 6 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na dnešný recept na fašiangové šišky potrebujeme:
- 1 kilogram polohrubej múky
- 1 kocku droždia
- 6 dcl mlieka
- 1 smotana na šľahanie
- 1 čajová lyžička soli
- 2 čajové lyžičky cukru
- 4 žĺtku
Smotanu na šľahanie a mlieko trochu zohrejeme. Sypké suroviny nasypeme do misky. Pridáme žĺtky, rum, soľ a vykysnutý kvások. Cesto spracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáte na pomúčenej doske a vykrojené šišky vyprážame v horúcom oleji. Tak dobru chuť.