Domáce lokše

Domáce lokše

K dobre upečenej husi, ktorú sme pripravovali včera, patria lokše. Viem, zostáva po nich trocha neporiadku a napokon si ich môžete aj kúpiť, ale ako povedala Viere Horákovej Anna Jajcajová, domáce sú domáce.

Domáce lokše Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak ste si recept nestihli zapísať, zopakujem vám ho. Na prípravu lokší potrebujete kvalitné zemiaky, hladkú múku a soľ.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a zomelieme na zemiakovom mlynčeku. Pridáme múku a osolíme.

Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na valčeky a vyvaľkáme na tenko. Pečieme ich na sucho a na záver potrieme husacou masťou s výpekom.

Zajtra si pripravíme husaciu pečienku.

Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame