Po celý tento týždeň si pripravujeme husacie špeciality. Ak ste si kúpili celú hus, zostali vám z nej drobky, ktoré môžete využiť pri príprave dobrej polievky. Niekoľko kulinárskych vychytávok prezradila Viere Horákovej Anna Jajcajová.
Polievka z husacích drobkov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ako teda pripraviť dobrú polievku z husacích drobkov?
Do hrnca dáme drobky, zalejeme vodou, 3 minúty povaríme a vodu vylejeme. Nanovo dáme do hrnca drobky, vodu, soľ, korenie a neošúpanú cibuľu. Po hodine a pol pridáme koreňovú zeleninu a varíme, pokiaľ nie je mäkká.
Polievku podávame s mäsovými guličkami, alebo rezancami. Zajtra si pripravíme lokše na slano.