Zákusok rugelach

Zákusok rugelach

Dnes si možno pripravíte zákusok, ktorý vám spolu s Michalom Hercegom ponúkne Mária Volárová. Koláč sa volá rugelach.

Zákusok rugelach Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • Smotanový syr – cream cheese (kyslá smotana) – 100g
  • Maslo – 200 g
  • Citrónová šťava/kôra
  • Soľ, cukor
  • Hladká múka – 300 g
  • Nesolené, nepražené pistácie
  • Marhuľový džem, nutela
  • Vajíčko na potretie

Všetky ingrediencie zmiesime na hladké a kompaktné cesto, rozdelíme na 4 časti, ktoré každú zvlášť obalíme v potravinovej fólii a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Následne po jednom vyberáme, vyvaľkáme do kruhu, potrieme tenkou vrstvou marhuľového džemu, jemne posypeme posekanými pistáciami. Rozdelíme na 8 častí/trojuholníkov a každý jeden zrolujeme od širšej časti do tvaru rožka. Ukladáme na plech, potrieme vajíčkom a ozdobíme posekanými pistáciami.

Je možnosť použiť aj iný džem, napr. malinový, ale aj slivkový, nutelu a namiesto pistácií vlašské či iné orechy.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame