Dnes si možno pripravíte zákusok, ktorý vám spolu s Michalom Hercegom ponúkne Mária Volárová. Koláč sa volá rugelach.
Zákusok rugelach Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- Smotanový syr – cream cheese (kyslá smotana) – 100g
- Maslo – 200 g
- Citrónová šťava/kôra
- Soľ, cukor
- Hladká múka – 300 g
- Nesolené, nepražené pistácie
- Marhuľový džem, nutela
- Vajíčko na potretie
Všetky ingrediencie zmiesime na hladké a kompaktné cesto, rozdelíme na 4 časti, ktoré každú zvlášť obalíme v potravinovej fólii a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Následne po jednom vyberáme, vyvaľkáme do kruhu, potrieme tenkou vrstvou marhuľového džemu, jemne posypeme posekanými pistáciami. Rozdelíme na 8 častí/trojuholníkov a každý jeden zrolujeme od širšej časti do tvaru rožka. Ukladáme na plech, potrieme vajíčkom a ozdobíme posekanými pistáciami.
Je možnosť použiť aj iný džem, napr. malinový, ale aj slivkový, nutelu a namiesto pistácií vlašské či iné orechy.