Zapečené zeleninové ragú pod zemiakovou perinou

Zapečené zeleninové ragú pod zemiakovou perinou

Tento týždeň vám ponúkame kulinárske špeciality spisovateľky Petry Nagyovej – Džerengovej. Spolu s Miroslavom Würflom sa dohodli, že v dnešnom  recepte by mali dominovať strukoviny a zelenina.

Zapečené zeleninové ragú pod zemiakovou perinou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • tristo gramov šošovice
  • štyristo gramov hríbov ( šampiňóny )
  • dva baklažány
  • dve väčšie cibule
  • jednu čajovú lyžičku tymianu
  • mleté čierne korenie
  • a na kašu, pod ktorou budeme zapekať potrebujeme:
  • jedno kilo zemiakov ( bataty )
  • soľ
  • maslo
  • olivový olej
  • mlieko – asi deci a pol
  • cesnak
  • sladkú smotanu
  • strúhaný parmezán
  • a jedno vajíčko

Postup:

Najskôr si dáme variť šošovicu, medzitým si očistíme cibuľu na pásiky, baklažány rozkrájame takisto na pásiky, nasolíme ich, a kým postojí, tak si udusíme hríby aj cibuľku. Potom si podusíme baklažán, z varených zemiakov s maslom a mliekom pripravíme kašu.  Následne do vymasteného pekáča vrstvíme zeleninu – najprv šošovicu, potom hríby, baklažán, podusenú cibuľu. Prelejeme smotanou, do ktorej sme roztlačili cesnak, zamiešali postrúhaný parmezán a jedno vajíčko. Navrch dáme zemiakovú kašu a zapečieme 20 minút  pri 180-tich stupňoch Celzia. Podávame so zeleninovým šalátom.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame