Tento týždeň vám ponúkame kulinárske špeciality spisovateľky Petry Nagyovej – Džerengovej. Spolu s Miroslavom Würflom sa dohodli, že v dnešnom recepte by mali dominovať strukoviny a zelenina.
Zapečené zeleninové ragú pod zemiakovou perinou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- tristo gramov šošovice
- štyristo gramov hríbov ( šampiňóny )
- dva baklažány
- dve väčšie cibule
- jednu čajovú lyžičku tymianu
- mleté čierne korenie
- a na kašu, pod ktorou budeme zapekať potrebujeme:
- jedno kilo zemiakov ( bataty )
- soľ
- maslo
- olivový olej
- mlieko – asi deci a pol
- cesnak
- sladkú smotanu
- strúhaný parmezán
- a jedno vajíčko
Postup:
Najskôr si dáme variť šošovicu, medzitým si očistíme cibuľu na pásiky, baklažány rozkrájame takisto na pásiky, nasolíme ich, a kým postojí, tak si udusíme hríby aj cibuľku. Potom si podusíme baklažán, z varených zemiakov s maslom a mliekom pripravíme kašu. Následne do vymasteného pekáča vrstvíme zeleninu – najprv šošovicu, potom hríby, baklažán, podusenú cibuľu. Prelejeme smotanou, do ktorej sme roztlačili cesnak, zamiešali postrúhaný parmezán a jedno vajíčko. Navrch dáme zemiakovú kašu a zapečieme 20 minút pri 180-tich stupňoch Celzia. Podávame so zeleninovým šalátom.