Ľahký mrkvový koláčik bez múky

Ľahký mrkvový koláčik bez múky

Máte chuť na zákusok alebo koláčik?  Ak áno a chcete ho už dnes na obed ochutnať, tak si vypočujte nasledujúci recept. Čo to bude, prezradila Miroslavovi Würflovi spisovateľka Petra Nagyová - Džerengová.

Ľahký mrkvový koláčik bez múky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Petra Nagyová – Džerengová, ktorá pripravovala ľahký mrkvový koláčik bez múky.... Zopakujme si, čo budeme na jeho prípravu potrebovať: 

SUROVINY na cesto:

  • 120 gramov mletých vlašských orechov
  • pol kila v mixéri na jemno nastrúhanej mrkvy
  • štyri vajíčka
  • jeden vanilkový cukor 
  • šťavu z jedného pomaranča
  • tri čajové lyžičky mletej  škorice
  • a polovicu prášku do pečiva


NA KRÉM potrebujeme: 

  • dve mascarpone
  • tri polievkové lyžice medu
  • jeden vanilkový cukor 
  • dve čajové lyžičky mletej  škorice
  • a zaváraný ananás


POSTUP:

Najskôr si v mixéri mrkvu nastrúhame na jemno, zmiešame so šťavou z jedného pomaranča, so štyrmi žĺtkami, sladidlo podľa chuti, prášok do pečiva, pomleté orechy, škoricu, jeden vanilkový cukor a všetko spolu premiešame. Medzitým si vyšľaháme bielka so štipkou soli a jemne zamiešame k ostatným surovinám. Vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie, a v rúre pečieme asi 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.  Na krém si prešľaháme mascarpone s medom, vanilkovým cukrom a škoricou, natrieme na vychladnutý korpus a ozdobíme zaváraným ananásom. Dobrú chuť! 

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame