Máte chuť na zákusok alebo koláčik? Ak áno a chcete ho už dnes na obed ochutnať, tak si vypočujte nasledujúci recept. Čo to bude, prezradila Miroslavovi Würflovi spisovateľka Petra Nagyová - Džerengová.
Ľahký mrkvový koláčik bez múky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Petra Nagyová – Džerengová, ktorá pripravovala ľahký mrkvový koláčik bez múky.... Zopakujme si, čo budeme na jeho prípravu potrebovať:
SUROVINY na cesto:
- 120 gramov mletých vlašských orechov
- pol kila v mixéri na jemno nastrúhanej mrkvy
- štyri vajíčka
- jeden vanilkový cukor
- šťavu z jedného pomaranča
- tri čajové lyžičky mletej škorice
- a polovicu prášku do pečiva
NA KRÉM potrebujeme:
- dve mascarpone
- tri polievkové lyžice medu
- jeden vanilkový cukor
- dve čajové lyžičky mletej škorice
- a zaváraný ananás
POSTUP:
Najskôr si v mixéri mrkvu nastrúhame na jemno, zmiešame so šťavou z jedného pomaranča, so štyrmi žĺtkami, sladidlo podľa chuti, prášok do pečiva, pomleté orechy, škoricu, jeden vanilkový cukor a všetko spolu premiešame. Medzitým si vyšľaháme bielka so štipkou soli a jemne zamiešame k ostatným surovinám. Vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie, a v rúre pečieme asi 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Na krém si prešľaháme mascarpone s medom, vanilkovým cukrom a škoricou, natrieme na vychladnutý korpus a ozdobíme zaváraným ananásom. Dobrú chuť!