EURO 2020
EURO 2020

Zapekane osmažene prsia v orech obale

Zapekane osmažene prsia v orech obale

Tento týždeň vám ponúkame zdravé recepty od profesorky Kataríny Horákovej, ktorá píše  odborné knihy o zdraví a o zdravom životnom štýle, aj tvorí vlastné recepty do svojich kuchárskych kníh.

Dnes si pripravíme zapekané osmažené morčacie prsia v orechovo-syrovom obale. S profesorkou Katarínou Horákovou je už v kuchyni Beáta Repíková.  

Zapekane osmažene prsia v orech obale

Suroviny:

  • morčacie prsia 4 rezy
  • čerstvý tymian
  • 1 polievková lyžica vlašských a lieskových posekaných orechov
  • 3 polievkové lyžice postrúhaného parmezánu
  • 1 polievková lyžica oleja
  • soľ
  • korenie
  • kurkuma
  • cibuľa
  • 800 g červená a žltá paprika 800 gramov
  • 2 polievkové lyžice sóje
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:
Vyklepeme rezne, nasekáme tymianové listy, zmiešame ich s orechmi a syrom, zohrejeme olej s trochou vody a morčacie rezne opražíme cca 2 minúty. Potom ich vyberieme, osolíme a okoreníme. Očistenú cibuľu, papriky nakrájane na prúžky podusíme vo zvyšnom oleji  pridáme sójovú omáčku a vložíme do  ohňovzdornej misy, do ktorej potom poukladáme aj v oleji opražené morčacie rezy,  na ktoré dáme syr a orechy. Napokon zapečieme a  posypeme na tanieri pri podávaní petržlenovou vňaťou. Zapekané osmažene prsia v orechovo syrovom obale sme si pripravili  s profesorkou Katarínou Horákovou - s autorkou mnohých kníh o zdraví a zdravom životnom štýle.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk