Helena Prčeková z Plavých Vozokán má množstvo osvedčených a chutných receptov. Jeden z nich pre vás spolu s Michalom Hercegom vybrala aj na dnešný obed.
Zapekaný karfiol so šunkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na zapekaný karfiol potrebujeme:
- 2 karfioly
- 30 ml kyslej smotany
- 20 dg šunky
- 15 dg tvrdého syra
- 6 vajec
- soľ
- mleté čierne korenie
Karfiol rozoberieme na ružičky a dáme variť do osolenej vody asi na 15-20 minút. Vodu zlejeme a karfiol necháme vychladnúť. Medzitým si nakrájame na malé kocky šunku a v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami. Zmes ochutíme soľou a korením. Keď máme všetko pripravené, zoberieme si jenskú misu a striedavo do nej ukladáme karfiol a šunku. Nazáver polejeme smotanou s vajcovou zmesou. Karfiol pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Asi 5 minút pred dopečením posypeme strúhaným syrom. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.