Pečie celé Slovensko
Pečie celé Slovensko

Panenka s brokolicovými zemiakmi a strúhaným syrom

Panenka s brokolicovými zemiakmi a strúhaným syrom

Ak chcete pripraviť svojim priateľom gurmánsku špecialitu, možno nájdete inšpiráciu v dnešnom Kulináriu. S Richardom Šafárikom, šéfkuchárom z Bratislavy sa rozprával Miroslav Würfl.

Panenka s brokolicovými zemiakmi a strúhaným syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bol šéfkuchár Richard Šafárik, ktorý dnes pripravoval bravčovú panenku s brokolicovými zemiakmi a strúhaným syrom. Pripomínam, že aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk.

Potrebujeme:

  • bravčová panenka 800g  
  • zelená špargľa 100 g
  • brokolica 200 g
  • zemiaky  400 g
  • soľ
  • čierne korenie mleté
  • horčica
  • olej  1 dcl
  • tvrdý syr na strúhanie 50 g  (šéfkuchár použil slovenský pandúr podobný parmezánu)
  • petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup:
Umyjeme si bravčovú panenku, ktorej stred prepichneme očistenou špargľou. Panenku osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, uzavrieme ju, z oboch strán ju asi tri minúty opečieme na panvičke a vložíme ju do rúry na 150 °C zhruba na 15 minút. Zemiaky si uvaríme v slanej vode, brokolicu si sparíme a spolu ich zmiešame, pretlačíme a posypeme strúhaným syrom. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať aj so zeleninovým šalátom.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk