Pečie celé Slovensko
Pečie celé Slovensko

Jelenie medailónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi

Jelenie medailónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi

Ak čakáte návštevu a ešte neviete, čo ponúknete priateľom na pohostenie, tak vás možno inšpirujeme nasledujúcim receptom, ktorý nájdete aj na webovej stránke rtvs.sk. Všetko podstatné povedal Miroslavovi Würflovi šéfkuchár  z nášho hlavného mesta, Richard Šafárik.

Jelenie medailónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Toľko šéfkuchár Richard Šafárik z bratislavského hotela, ktorý dnes pripravoval jelenie medailónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi . Ak si ho chcete zapísať – tu sú suroviny, ktoré budeme potrebovať:

Suroviny:

  • jelenie karé  800g  
  • čerstvé hríby 200 g
  • brokolica 200 g
  • soľ
  • čierne korenie mleté
  • zemiaky  600 g
  • divinové korenie  ( jalovec, nové celé korenie, čierne celé korenie - všetko rozdrvíme v soli...  )
  • maslo 50 g
  • čerstvý rozmarín 50 g

Postup:
Jelenie karé si nakrájame na medailónky, osolené a posypané divinovým korením ich opečieme na rozpálenej panvičke. Očistíme si hríby a na panvičke ich orestujeme na masle a pridáme štipku soli. Zemiaky si v slanej vode uvaríme v šupke, prešpikujeme ich rozmarínom a potom ich opečieme na rozpálenej panvici. Môžeme podávať aj so zeleninovým šalátom.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk