Pečie celé Slovensko
Pečie celé Slovensko

Prešporská polievka

Prešporská polievka

V našich domácnostiach sa často varia zdravé a chutné polievky. Práve na túto tému sa so šéfkuchárom Richardom Šafárikom z nášho hlavného mesta rozprával Miroslav Würfl.

Prešporská polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Toľko šéfkuchár Richard Šafárik, ktorý dnes pripravoval prešporskú polievku. Pripomínam, že aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk.

SUROVINY: na 4 porcie

  • 200g bravčového stehna ( môže byť aj pliecko )
  • 200 g bielej hlávkovej kapusty  
  • 200 g zemiakov
  • 50 g póru
  • 100 g mrkvy
  • 50 g petržlenu
  • soľ
  • petržlenovú vňať
  • 3 vajíčka

POSTUP: 
V hrnci v štyroch litroch vody najskôr uvaríme mäso nakrájané na kocky. Keď je mäso polomäkké – asi po 30 minútach - pridáme na kocky nakrájané zemiaky, kapustu, mrkvu i petržlen. Spolu varíme ďalšiu polhodinu. Keď je mäso so zeleninou už mäkké, pridáme soľ i nakrájanú petržlenovú vňať. Ako posledný krok si vyšľaháme tri vajcia, a ak nám vývar vrie, tak do polievky zavaríme vajíčka a hneď podávame.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk