Kapor na orientálny spôsob

Kapor na orientálny spôsob

Častejšou konzumáciou rýb a s nimi aj príjmom 3-omega mastných kyselín sa naše zdravie môže podstatne zlepšiť. U nás však v priebehu roka jedna osoba skonzumuje sotva 4 kg rybacieho mäsa! Je to takmer o polovicu menej ako u ostatných obyvateľov EÚ. Preto si aj my tento týždeň pripravujeme ryby na rôzne spôsoby s odborníčkou na školské stravovanie  Dašou Ostertágovou a s Beátou Repíkovou.  

Kapor na orientálny spôsob Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K tomu potrebujeme:

  • 800 g kapra
  • soľ
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 1 stredná až väčšia cibuľa
  • 50 g zeleru
  • 50  g mrkvy
  • 100 g baklažánu
  • 1 zelená paprika
  • 3 paradajky
  • 50 g sterilizované huby
  • podľa chuti mleté čierne a nové korenie a čili papričky

Postup:

Kapra očistíme od šupín, umyjeme, vypitveme, opäť umyjeme a pokrájame na menšie porcie, ktoré osolíme, obalíme v múke a na rozpálenom oleji na panvici z oboch strán prudko opečieme. Potom kúsky ryby vyberieme, pridáme zvyšok oleja, na ktorom mierne opražíme olúpanú a pokrájanú cibuľu, pridáme ostatnú očistenú a na jemné rezance pokrájanú zeleninu, ktorú podľa chuti osolíme a podusíme. Napokon pridáme sterilizované huby, čili papričku, a na plátky pokrájané paradajky i papriku a udusíme do mäkka. Pred  podávaním do udusenej zeleniny vložíme kúsky opečeného kapra a ešte niekoľko minút podusíme, počas dusenia občas opatrne pomiešame, aby sa kúsky ryby nerozpadli.

Podávame s chlebom alebo pečivom.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame