Kuracie soté na víne

Kuracie soté na víne

Tento týždeň budeme do varenia zapájať najmä hmat, čuch a chuť. Iveta Zbranková z Nitry je síce nevidiaca, ale varí výborne. Predtým, ako nám prezradí recept na svoje kuracie soté na víne, povedala Michalovi Hercegovi, na čo si v kuchyni musí dávať špeciálny pozor.

Kuracie soté na víne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na soté na víne z kuracích pŕs potrebujeme (na cca 5 porcií)

  • 60 dkg kuracích pŕs
  • 0,5 l červeného vína,
  • trochu oleja na varenie
  • 0,5 l vody
  • 4 polievkové lyžice sladkého kečupu
  • 1 lyžicu obyčajného octu
  • 1 lyžicu worchestrovej omáčky
  • lyžicu kryštálového cukru
  • 1 bielok
  • štipku mletého čierneho korenia
  • 1 kávovú lyžičku vegety
  • 1 až 2 polievkové lyžice hladkej múky na zahustenie (pridať viac kečupu, omáčky, prisladiť, prisoliť možno podľa chuti)

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, necháme ich odkvapkať a nakrájame ich na rezančeky. Nadrobno nakrájame cibuľu. Zo sladkého kečupu, z octu a z vorchestrovej omáčky si pripravíme marinádu. Pridáme bielok a zamiešame do nej lyžicu hladkej múky, vegetu a lyžicu cukru. Do hrnca nalejeme trochu oleja. Necháme ho ohriať, pridáme nakrájané kuracie mäso a necháme orestovať. Mäso podlejeme červeným vínom a trošku dolejeme aj vodou. Necháme odokryté dôjsť do bodu varu. Na povrch masy dáme nakrájanú cibuľu. Zakryjeme a na pomalom slabom ohni necháme variť 15-20 minút. Hmotu v hrnci premiešame a vlejeme pripravenú marinádu. Za stáleho miešania príde obsah do bodu varu a soté je hotové.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame