Pečie celé Slovensko
Pečie celé Slovensko

Falošná ťahaná štrúdľa

Falošná ťahaná štrúdľa

Z času na čas sa stane, že má nejaké jedlo vo svojom názve prívlastok "falošný." Neznamená to však, že by takýto recept bol horší ako ostatné. Naopak. Falošná ťahaná štrúdľa z Loviec pri Zlatých Moravciach je na nerozoznanie od pravej, hoci je "len" gúľaná. Dnešný sladký recept zaznamenal Michal Herceg.

Falošná ťahaná štrúdľa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na falošnú ťahanú štrúdľu potrebujeme:

  • 40 dg hladkej múky špeciál
  • 2 žĺtka
  • 1/2 smetolu
  • 2 dcl vlažného mlieka.

Tieto ingrediencie zmiešame. Cesto má byť jemné, vláčne. Ak by bolo tuhé, môžeme pridať ešte trošku mlieka alebo rozpusteného smetolu. Cesto rozdelíme na dvanásť malých bochníčkov, ktoré potom vygúľame na obdĺžniky. Plnku dáme podľa chuti – makovo-jablkovú, tvarohovú, orechovú. Naplnené obdĺžniky zgúľame, dáme na plech, potrieme ich maslom alebo olejom a dáme piecť do trúby.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame