Starogazdovské rebierko

Starogazdovské rebierko

Dnešnou kuchárkou je Jana Ondrušková z Nitry, ktorú s mikrofónom navštívil Michal Herceg.

Starogazdovské rebierko Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na starogazdovské rebierko s haluškami budeme potrebovať:

  • 1 kg bravčového karé
  • 100 g údenej slaniny
  • 100 g tvrdého údeného syra
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • hladkú múku na obaľovanie
  • 2-3 lyžice pochúťkovej smotany
  • čierne korenie
  • trochu červenej papriky
  • petržlenovú vňať

Na halušky nám treba:

  • múku
  • vajíčko
  • vodu

A teraz ako na to: Do uvarených halušiek pridáme tvrdý syr a pochúťkovú smotanu. Spolu všetko premiešame. Pekáčik alebo inú vhodnú nádobu vymastíme, dáme do nej halušky. Nasekané rebierka naklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme cesnakom a obalíme v hladkej múke.

Spolu ich opečieme 4-5 minút. Potom ich poukladáme na zamiešané halušky, pridáme upraženú slaninku, jemne opaprikujeme a krátko zapečieme. Nakoniec posypeme vňaťou.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame