Dnešnou kuchárkou je Jana Ondrušková z Nitry, ktorú s mikrofónom navštívil Michal Herceg.
Starogazdovské rebierko Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na starogazdovské rebierko s haluškami budeme potrebovať:
- 1 kg bravčového karé
- 100 g údenej slaniny
- 100 g tvrdého údeného syra
- 5-6 strúčikov cesnaku
- hladkú múku na obaľovanie
- 2-3 lyžice pochúťkovej smotany
- čierne korenie
- trochu červenej papriky
- petržlenovú vňať
Na halušky nám treba:
- múku
- vajíčko
- vodu
A teraz ako na to: Do uvarených halušiek pridáme tvrdý syr a pochúťkovú smotanu. Spolu všetko premiešame. Pekáčik alebo inú vhodnú nádobu vymastíme, dáme do nej halušky. Nasekané rebierka naklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme cesnakom a obalíme v hladkej múke.
Spolu ich opečieme 4-5 minút. Potom ich poukladáme na zamiešané halušky, pridáme upraženú slaninku, jemne opaprikujeme a krátko zapečieme. Nakoniec posypeme vňaťou.