Boršč

Boršč

Stará múdrosť hovorí, že nežijeme preto, aby sme jedli, ale jeme preto, aby sme žili...

Napriek tomu, na dobrom jedle si radi pochutnávame. Tento týždeň ochutnáme ukrajinskú kuchyňu. Jedlá, ktorú sú pre ňu typické, pripravovala Viera Horáková s Ľubou Daubnerovou. Začnime borščom...

Boršč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • mäso, ako základ k vývaru
  • kapustu
  • zemiaky
  • cviklu
  • mrkvu
  • cibuľu
  • petržlen
  • rajčinový pretlak
  • tuk

Najprv si pripravíme vývar: Zemiaky, paradajky a mrkvu očistíme, cviklu a mrkvu nastrúhame. Do rajnice dáme olej, v ktorom opražíme mrkvu s cviklou. Pridáme pretlak.
Do uvareného vývaru dáme zemiaky, keď sú mäkké, pridáme všetky už uvarené ingrediencie a dochutíme petržlenom, cesnakom, korením.

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame