Stará múdrosť hovorí, že nežijeme preto, aby sme jedli, ale jeme preto, aby sme žili...
Napriek tomu, na dobrom jedle si radi pochutnávame. Tento týždeň ochutnáme ukrajinskú kuchyňu. Jedlá, ktorú sú pre ňu typické, pripravovala Viera Horáková s Ľubou Daubnerovou. Začnime borščom...
Boršč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- mäso, ako základ k vývaru
- kapustu
- zemiaky
- cviklu
- mrkvu
- cibuľu
- petržlen
- rajčinový pretlak
- tuk
Najprv si pripravíme vývar: Zemiaky, paradajky a mrkvu očistíme, cviklu a mrkvu nastrúhame. Do rajnice dáme olej, v ktorom opražíme mrkvu s cviklou. Pridáme pretlak.
Do uvareného vývaru dáme zemiaky, keď sú mäkké, pridáme všetky už uvarené ingrediencie a dochutíme petržlenom, cesnakom, korením.