Pirohy

Pirohy

Po celý tento týždeň pripravujeme jedlá ukrajinskej kuchyne. Včera to bol boršč a dnes to budú nemenej obľúbené pirohy. Viera Horáková ich pripravovala spolu s Ľubou Daubnerovou.

Pirohy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu pirohov potrebujeme:

  • hladkú múku
  • zemiaky
  • tvaroh

Z múky a vody si pripravíme cesto, ktoré budeme plniť plnkou. Tú si pripravíme tak, že uvaríme zemiaky, popučíme ich a zmiešame s tvarohom a osolíme. Cesto si rozvaľkáme, vykrojíme štvorce, alebo kolieska a naplníme. Takto pripravené pirohy varíme vo vriacej vode. Varíme 2 - 3 minútky. Podľa chuti môžeme prizdobiť oškvarkami, alebo pečenou cibuľkou.

Autor: Viera Horáková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame