Makový koláčik

Makový koláčik

Neodmysliteľnou bodkou za nedeľným obedom je dezert. Aj preto vám dnes ponúkame ten, ktorý je obľúbený na Ukrajine, krajiny, ktorej jedlá sme s Vierou Horákovou a Ľubou Daubnerovou pripravovali po celý týždeň.

Makový koláčik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu makového koláčika potrebujeme:

  • 7 vaječných bielok
  • pohár maku
  • pohár polohrubej múky
  • 250 gramov masla
  • 125 gramov cukru
  • čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • vanilkový cukor

Mak, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva zmiešame.

Zmäknuté maslo rozšľaháme a pripravíme si penu z bielkov. K maslu pridáme suchú zmes a vypracujeme tuhšie cesto. Do ktorého pomaly pridávame vyšľahané bielka.

Túto masu vylejeme na plech a pečieme 25, až 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame