Neodmysliteľnou bodkou za nedeľným obedom je dezert. Aj preto vám dnes ponúkame ten, ktorý je obľúbený na Ukrajine, krajiny, ktorej jedlá sme s Vierou Horákovou a Ľubou Daubnerovou pripravovali po celý týždeň.
Makový koláčik
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu makového koláčika potrebujeme:
- 7 vaječných bielok
- pohár maku
- pohár polohrubej múky
- 250 gramov masla
- 125 gramov cukru
- čajovú lyžičku prášku do pečiva
- vanilkový cukor
Mak, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva zmiešame.
Zmäknuté maslo rozšľaháme a pripravíme si penu z bielkov. K maslu pridáme suchú zmes a vypracujeme tuhšie cesto. Do ktorého pomaly pridávame vyšľahané bielka.
Túto masu vylejeme na plech a pečieme 25, až 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk