Fazuľová polievka

Fazuľová polievka

Jesenné chute nám tento týždeň mixuje Miroslav Lenko, s ktorým jeho rôzne špeciality -  pripravuje Janka Bleyová.

Fazuľová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu fazuľovej polievky potrebujete:

  • údené koleno
  • paprikovú klobásu
  • 500 g fazule
  • 3 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • bravčovú masť
  • 3 bobkové listy
  • 10 guličiek čierneho
  • 10 guličiek nového korenia
  • korenie
  • huby - sušené alebo mrazené
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • kôpor
  • sladkú mletú papriku
  • ocot
  • cukor
  • soľ

Postup:

Fazuľu namočíme minimálne 3 hodiny vopred, najlepšie večer pred spaním. Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nové celé korenie, celé čierne korenie, bobkový list, zaprášime paprikou a po pol minúte restovania zalejeme vodou. Do polievky vložíme na polky rozkrojené koleno, namočenú fazuľu  aj s vodou, osolíme a privedieme do varu, potom znížime plameň a varíme, až kým nebude mäso mäkké. Ak máme sušené huby, odoberieme 3 naberačky z polievky a huby zalejeme, ak máme mrazené huby, tie vložíme  do polievky priamo z mrazničky. Po 1 hodine vložíme do polievky klobásu. Keď je mäso mäkké, vyberiem ho z polievky a nakrájame na drobné kocky spolu s klobásou a vložíme späť do polievky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, vložíme do polievky spolu s hubami. Keď sú zemiaky aj fazuľa uvarené do polievky pridáme smotanu, v miske  zmiešame múku s troškou smotany  a pridáme do polievky, necháme prevrieť. Pridáme nakrájaný kôpor a dochutíme soľou, korením, octom a cukrom.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame