Tortilla zapečená so syrom, fazuľou a kuracím mäsom

Tortilla zapečená so syrom, fazuľou a kuracím mäsom

Na prípravu chutného a zdravého jedla nepotrebujeme zákonite prežiť v kuchyni niekoľko hodín. Dokazujú to aj recepty tohto týždňového Kulinária, v ktorom sme sa zamerali na rýchle varenie.

Lektorka varenia Katarína Medveďová – Ovečková do ich realizácie zapája na rôznych kurzoch aj deti, ktoré sa ukazujú ako skvelí pomocníci v kuchyni a pri varení sa veľa naučia o dobrom jedle a zdravej životospráve.

Viac Tatiana Šušková.

Tortilla zapečená so syrom, fazuľou a kuracím mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tortilla zapečená so syrom, fazuľou a kuracím mäsom:
•    Balenie – 8 ks Tortilla placiek
•    1 konzerva fazule v paradajkovej šťave
•    1 balenie strúhaného syra Mozzarella
•    2 až 3 kuracie prsia
•    Kukurica, paradajky – podľa chutí
•    Korenie a soľ

Tortillové wrapy s kuracím mäsom, šalátom a avokádom:
•    4 Tortilové placky
•    1 balenie kyslej smotany
•    2 až 3 kuracie prsia
•    1 avokádo
•    Rukolové listy, mladý špenát, cherry paradajky a pod.

Tortilla zapečená so syrom, fazuľou a kuracím mäsom – recept:

  • Na panvicu dáme pár kvapiek oleja. Placku položíme na horúcu panvicu, a keď je prehriata, posypeme ju strúhaným syrom.
  • Pridáme fazuľu v paradajkovej šťave, kukuricu a opečené kuracie mäso. Znovu posypeme strúhaným syrom a prikryjeme druhou plackou.
  • Opatrne kuchynskou „obracačkou“ prevrátime. Panvicu môžeme tiež prikryť na chvíľu pokrievkou, čo by malo zabezpečiť, aby sa aj vrchná vrstva syra stala krásne vláčnou.
  • Takto pripravíme ďalšie placky. Placky potom rozkrájame pizzovým kolieskom na štvrtiny a podávame so šalátom a paradajkami.


Tortillové wrapy s kuracím mäsom, šalátom a avokádom – recept:

  • Tortilla placku natrieme jednoduchým dresingom z kyslej smotany, olivového oleja a soli.
  • Na tortillovú placku do jej stredu uložíme listy špenátu, alebo rukoly, pridáme nakrájané opečené kuracie prsia, avokádo a akúkoľvek obľúbenú zeleninu. Pokvapkáme olivovým olejom a posolíme, prípadne dochutíme podľa seba.
  • Placku preložíme najskôr zdola, aby nám náplň nevypadávala. Potom preložíme obe strany, ľavú aj pravú a vytvoríme kapsičku v tvare obálky, ktorú ešte môžeme zaistiť špáradlom. Takto pripravená tortilla je vhodná aj ako obed so sebou do práce.
Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame