Špenátový langoš s bryndzou a cviklou

Špenátový langoš s bryndzou a cviklou

Miloslav Pabiš je šéfkuchárom v bratislavskej reštaurácii v centre mesta. Už sme mali talianske rizoto, paradajkovú polievku s kokosovým mliekom, wrap s kuracím mäsom a teraz si pripravíme chutný špenátový lángoš s bryndzou a cviklou. Recept prezradil Márii Babinskej.

Špenátový langoš s bryndzou a cviklou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 100g baby špenát
  • 1ks vajce
  • 24g droždie
  • 500g zemiaky v šupke
  • 300g polohrubá múka
  • soľ
  • olej na vyprážanie
  • 200g bryndza
  • 100g cvikla
  • 1ks avokádo
  • 100g kyslá smotana


Postup:
 
Posolené zemiaky v šupe upečieme do mäkka, necháme vychladnúť, očistíme, nastrúhame, potom si rozmixujeme vajíčko s baby špenátom  a urobíme kvások – droždie, vlažná voda alebo mlieko, štipka cukru, necháme vykysnúť. Potom ho zmiešame s múkou, pridáme nastrúhané zemiaky a vajíčko so špenátom. Zmes vymiesime. Necháme vykysnúť. Z cesta si urobíme porcie, z ktorých vymodelujeme menšie guľky a ešte ich necháme 10 minút podkysnúť. Následne už cesto nevaľkáme, len naťahujeme v rukách a potom vypražíme v horúcom oleji. Potrieme kyslou smotanou, nakrájame tam avokádo, rozmelníme bryndzu a nakoniec dáme nakrájanú cviklu.
 
Zajtra sa môžete tešiť na niečo sladké, budú to šúľance s makom a brusnicami 

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame