Tour de France 2022
Tour de France 2022

Zeleninový koláč

Zeleninový koláč

Mnohí sa dnes učia variť bez lepku, bez cukru, bez živočíšneho mlieka, ba aj bez vaječného bielka. Keď sa pridá k piatim diétam aj histamínová intolerancia potom si človek musí poradiť a variť, piecť, dusiť len z niekoľkých surovín. Michaela Makovínyová má spomínanú skúsenosť, liečila sa jedlom a receptúry ktoré si pripravila ponúkla aj nám do kulinária. S Beátou Repíkovou dnes budú  piecť zeleninový koláč, Michaela Makovínyový vysvetlí, prečo ide o zaujímavý recept.

Zeleninový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 300 g cícerovej múky
  • 1 stredne veľká brokolica rozdelená na malé ružičky
  • 3 červené cibuľky nakrájané na väčšie kocky
  • 250 g cherry paradajok
  • 8 strúčikov neošúpaného cesnaku
  • 2 ČL hydinového korenia v BIO kvalite
  • morská soľ podľa chuti - voliteľné
  • Pol litra vody


Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vyložíme papierom na pečenie. Brokolicu, cibuľu nakrájanú na kocky, paradajky prekrojené na polovicu polož na plech spolu s neošúpaným cesnakom a restuj v rúre 10 minút. Zatiaľ si do mixéra nalejeme vodu, k vode pridáme cícerovú múku, hydinové korenie a morskú soľ. Orestovanú zeleninu vyberieme z rúry, cesnak si ošúpeme a dáme k surovinám do mixéra, suroviny mixujeme pokiaľ nevznikne hladké cesto. Ostatnú zeleninu si z plechu preložíme do misky a vzniknuté cesto vylejeme na zeleninu a poriadne premiešame. Okrúhly plech alebo okrúhlu keramickú misu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a zmes vylejeme do formy a pečieme 30-35 minút na 180°C. Zeleninový koláč necháme úplne vychladnúť a môžeme podávať. Odporúčam so šalátom z listovej zeleniny a dvomi strúčikmi cesnaku.

V utorok si uvaríme Šošovicové cestoviny s avokádom.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame