Šošovicové cestoviny s avokádom

Šošovicové cestoviny s avokádom

Tento týždeň varíme bez lepku, bez cukru, bez živočíšneho mlieka ba aj bez vaječného bielka - s Michaelou  Makovínyovou, ktorej snom je otvoriť si raz malú reštauráciu, kde by liečila jedlom a varila tak, ako aj teraz u nás v našom Kulináriu. S Beátou Repíkovou už pripravujú šošovicové cestoviny s avokádom. Čo potrebujeme?

Šošovicové cestoviny s avokádom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • 3 zrelé avokáda
  • 500 g cestovín zo 100% červenej šošovice
  • 2 šálky baby špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 ČL citrónovej šťavy
  • 1 šálka mrazeného hrášku
  • 250 g paradajok
  • 1 ČL morskej soli - voliteľné
  • 1 ČL čierneho korenia v BIO kvalite, podľa chuti
  • Čili podľa chuti - voliteľné


Postup:

Cestoviny si uvaríme vo vriacej vode, podľa návodu na obale. Po uvarení ich scedíme a odložíme bokom. Mrazený hrášok si pripravíme v pare a paradajky si nakrájame na štvrtinky. Avokádo, cesnak, citrónovú šťavu, baby špenát, morskú soľ a čierne korenie vložíme do procesora a mixujeme pokiaľ nám nevznikne dresing. Cestoviny, hrášok, paradajky a dresing spolu zmiešame v miske a môžeme podávať.

Zajtra sa môžeme tešiť na wrap s dusenou zeleninou.
 

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame