Trnavské mestské včely nájdete aj v botanickej záhrade

Trnavské mestské včely nájdete aj v botanickej záhrade

Výhodou Participatívneho rozpočtu mesta Trnava je, že sa vďaka nemu realizujú mnohé napohľad nenápadné projekty, ktoré by inak nevznikli. Viacero z nich sa venuje najmä životnému prostrediu z rôznych pohľadov.

Ešte minulý rok prišiel tamojší aktivista Martin Michalík s projektom Mestské včely. Po prednáškach v detskom oddelení knižnice sa teraz pozrieme na ďalšiu časť jeho projektu. V spolupráci s Materiálovo-technologickou fakultou STU v Trnave sa niekoľko úľov dostalo aj do tamojšej lokality tamojšej botanickej záhrady. Martin Jurčo oslovil Martina Michalíka.

Trnavské mestské včely nájdete aj v botanickej záhrade Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V plánoch Martina Michalíka je dlhoročne rozširovanie včelstiev v Trnave v lokalitách Štrky, Kamennom mlyne, na Kopánke, a tiež aj budovanie komunity včelárov, prípadne iniciovanie vzniku a aktivít detského včelárskeho krúžku. Takéto príklady nachádzame nielen v Európe. Na Slovensku s podporou mestských včiel začala Bratislava v jej mestských lesoch, ale aj Zvolen a Banská Bystrica. Dúfajme, že sa Martinovi Michalíkovi tento projekt podarí rozbehnúť a potom v ňom aj úspešne pokračovať.

 

Autor: Martin Jurčo; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame