Športom na ceste do spoločnosti

Športom na ceste do spoločnosti

V našom tohto týždňovom seriáli si posvietime na mentálne znevýhodnených mladých ľudí, ktorým pomáha práve šport včleňovať sa do bežného života. Špeciálne olympiády Slovensko, ktoré sa o túto skupinu ľudí už stará viac ako štvrťstoročie, sa prihlásilo do celosvetovej kampane „Sme tu s vami", ktorej cieľom je upozorňovať na dodržiavanie medzinárodných dohôd a práv hendikepovaných. Snahou je pomôcť zaradiť túto časť mladej generácie do bežného života. Pokračuje Peter Buček:

Športom na ceste do spoločnosti Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vo včerajšej úvodnej časti nášho seriálu o pomoci športu mentálne znevýhodneným mladým ľuďom začleňovať sa do spoločnosti sme počuli lekárku - špecialistku na downov syndróm. Organizácia Špeciálne olympiády Slovensko sa prihlásila do celosvetovej kampane „Sme tu medzi vami", ktorej cieľom je upozorňovať na dodržiavanie medzinárodných dohôd a práv hendikepovaných. Snahou je pomôcť zaradiť túto časť mladej generácie do bežného života. A práve s našimi športovcami sa stretol Peter Buček:

Športom na ceste do spoločnosti 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mnohým mladým ľuďom s mentálnymi poruchami pomohol práve šport nájsť si zamestnanie a aj týmto spôsobom sa dokázali zaradiť do každodenného života. Zajtra sa v našom seriáli pozrieme na ďalšie aspekty tejto problematiky očami odborníkov. 

Autor: Peter Buček; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame