V nasledujúcich minútach budeme ochutnávať mäso, mäso a opäť len mäso, pričom budeme sledovať výsostne vedecké účely. Zoberieme vás do Lužianok, kde má svoje sídlo Výskumný ústav živočíšnej výroby ako súčasť Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra. V tamojšom senzorickom laboratóriu sa pred pár dňami konala mäsová ochutnávka. Prečo? Aj o tom sa s výskumníčkou Martinou Gondekovou rozpráva Michal Herceg.
1. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pred degustátormi sa postupne vystrieda štrnásť vzoriek hovädzieho a mangalicového mäsa. Cieľom je zistiť, aká je optimálna doba zrenia a ako sa u mäsa menia jeho mikrobiologické vlastnosti. Ochutnávku absolvoval aj Michal Herceg.
2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Kvalita mäsa nás bude zaujímať aj naďalej. Už teraz sme zvedaví, aké výsledky vzídu z výskumu, o ktorom nám dnes povedala viac Martina Gondeková a jej kolegovia z Výskumného ústavu živočíšnej výroby.