Quark – magazín o vede a technike oslavuje 25 rokov

Quark – magazín o vede a technike oslavuje 25 rokov

V týchto dňoch si „životné jubileum 25 rokov“, pripomína QUARK, jediný pôvodný slovenský mesačník prinášajúci informácie o najnovších slovenských aj svetových novinkách a zaujímavostiach z rôznych oblastí vedy, techniky a moderných technológií. Priblížiť novinky vo vede bolo  ambíciou aj nášho rozhlasového vysielania. Janka Bleyová napríklad naďabila na  reláciu Magnet spred 35 rokov, keď sa éterom niesol aj takýto zvuk:

Quark Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po rozpade bývalého Československa  a zániku časopisu Elektrón  ostala na „čitateľskom trhu“ dieru. Chýbalo  pôvodné slovenské médium, ktoré by sa prioritne venuovalo novinkám a zaujímavostiam slovenskej aj svetovej vedy. Vďaka iniciatíve popularizátora vedy Eduarda Drobného vznikol  QUARK,  A to, že bol tou správnou voľbou ukázala aj jeho 25 – ročná existencia. Janka Bleyová sa práve pri príležitosti narodenín spomínaného časopisu,  stretla s jeho bývalou šéfredaktorkou – dcérou Eduarda Drobného – Janou Matejíčkovou  a súčasnou šéfredaktorkou Quarku Renátou Józsovou.

Quark 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K želaniam bývalej i súčasnej šéfredaktorky, ktoré adresovali Quarku do ďalších rokov,  sa bez akýchkoľvek pochybností, pridávame aj my z Rádia Regina... Veď relevantných a overených informácií, najmä v súvislosti s pandémiou Covid 19 – nikdy nie je dosť...



Autor: Janka Bley

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame