Kancelár troch prezidentov v spomienkach svojho syna

Kancelár troch prezidentov v spomienkach svojho syna

Už len niečo vyše týždňa nás delí od výročia, ktoré sme si kedysi povinne pripomínali. Takzvaný Víťazný február roku 1948 vyniesol k moci komunistickú stranu, ktorá nám vládla nasledujúcich vyše 40 rokov. V politickom zákulisí sa roky pohyboval aj doktor Ladislav Novák, ktorý bol kancelárom troch česko-slovenských prezidentov. Spomienky svojho otca, ale aj vlastné zážitky z tohto obdobia vložil do knihy Kancléř tří prezidentů jeho syn Jiří Novák. Michal Herceg sa Jiřího Nováka najprv spýtal, čo v sebe obsahovala funkcia kancelára prezidenta. 

Kancelár troch prezidentov v spomienkach svojho syna 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes Jiří Novák spomína na svojho otca, kancelára troch prezidentov doktora Ladislava Nováka. Naše rozprávanie sme skončili pri mene politika Františka Kriegela, ktorý nepridal svoj podpis k ultimatívnej zmluve so Sovietmi. Michalovi Hercegovi o tom povedal viac autor knihy Kancléř tří prezidentů Jiří Novák.

Kancelár troch prezidentov v spomienkach svojho syna 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Práca kancelára troch prezidentov môže byť mimoriadne zaujímavá, no neraz aj riziková. Viac sa dočítate v knihe, ktorú o svojom otcovi napísal Jiří Novák.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto. TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame