Výročie smrti M. R. Štefánika poznačila aj tento rok pandémia

Výročie smrti M. R. Štefánika poznačila aj tento rok pandémia

V predvečer výročia tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika, 3. mája, sa na Bradle už desiatky rokov koná v Brezovej pod Bradlom pietna spomienka spojená s tradičným zapaľovaním vatier na bradlianskej mohyle. Pri tejto príležitosti otvoria v areáli Bradla aj nové infocentrum, ktoré tam doteraz chýbalo. Viac povie Vlasta Cigánková: 

Výročie smrti M. R. Štefánika poznačila aj tento rok pandémia 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zajtra si pripomíname 102. výročie smrti Milana Rastislava Štefánika, ktorý zahynul pri návrate do vlasti, keď jeho lietadlo Caproni havarovalo v blízkosti Ivanky pri Dunaji. V predvečer tejto tragickej udalosti sa na bradlianskej mohyle, kde je pochovaný a v jeho rodných Košariskách koná pietna spomienka, ale aj viacero sprievodných podujatí. Zaujímala sa o ne Vlasta Cigánková:

Výročie smrti M. R. Štefánika poznačila aj tento rok pandémia 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte pripomeňme, že dnešná pietna spomienka v predvečer 102. výročia smrti Milana Rastislava Štefánika je pre pandemické opatrenia neverejná a prístup na podujatie majú len pozvaní hostia. Očakáva sa účasť najvyšších štátnych predstaviteľov, medzi ktorými bude aj prezidentka republiky Zuzana Čaputová.

Autor: Vlasta Cigánková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame