Spomínanie na Magdu Pavelekovú

 Spomínanie na Magdu Pavelekovú

Levice – 7. jún 1931. To bol dátum a miesto narodenia známej slovenskej herečky, ktorá mala rada komediálny žáner divadla – Magdy Pavelekovej.

Študovala na evanjelickom gymnáziu v maďarskom mestečku Kôszegh. Možno neviete, že v roku 1953 ukončila štúdiu hry na klavíri na bratislavskom Konzervatóriu. Už od malička ju priťahovalo divadlo – v čase, keď maturovala bola členkou divadla v Nitre. V 60. rokoch pôsobila v Tatra revue, kde naplno využila vzťah k humoru. No neskôr sa ani na Novej scéne nestratila. Pôsobila tam až do polovice rokov 90tych. Na Magdu Pavelekovú si teraz zaspomíname s Martinom Jurčom.

Spomínanie na Magdu Pavelekovú Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spomínali sme na Magdu Pavelekovú, ktorá sa narodila pred 90 rokmi. Narodila sa v Leviciach a zomrela v Dunajskej Lužnej. V roku 2001 vydala knihu úvah a rozhovorov Spomienky starej herečky. V roku 1982 dostala titul Zaslúžilá umelkyňa a v roku 2007 ocenenie Kvet Tálie na Festivale Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom. Pripomeňme, že najmä v 90. rokoch bola najúspešnejšou herečkou rozhlasových zábavných relácií, ktoré sa predávali na kazetách a CD platniach.


Autor: Martin Jurčo, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame