45 rokov Orchestra ľudových nástrojov

45 rokov Orchestra ľudových nástrojov

Tento rok si pripomíname 95 rokov od začiatku rozhlasového vysielania na Slovensku. A oslavuje aj niekoľko hudobných telies. Tak napríklad pred 60 rokmi vznikol Tanečný orchester Československého rozhlasu v Bratislave. O 15  rokov neskôr aj Orchester ľudových nástrojov.

Práve ľudová hudba má v rozhlase veľmi hlboké korene. A rovnako aj v regiónoch. Presvedčiť sa o tom môžete už tento štvrtok. V koncertnom štúdiu v rozhlasovej pyramíde uvedie Miroslava Záhumenská koncert k 45. výročiu tohto orchestra. Martin Jurčo sa o programe, ale aj o začiatkoch telesa porozprával s koncertným majstrom Miroslavom Dudíkom.

45 rokov Orchestra ľudových nástrojov 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už vo štvrtok po 18. hodine sa v Koncertnom štúdiu v našej rozhlasovej pyramíde ozve zvučka Orchestra ľudových nástrojov. Miroslava Záhumenská vo veľkom koncertnom programe bude uvádzať umelcov a skladby, ktoré boli spojené so 45- ročnou históriou tohto telesa.

Už sme si povedali o niektorých účinkujúcich. Martin Jurčo sa koncertného majstra Miroslava Dudíka opýtal na celkom nových, ktorí s orchestrom spolupracovali v poslednom období, ale aj na tých, čo stáli pri ňom od začiatku...

45 rokov Orchestra ľudových nástrojov 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Koncert k jubileu – 45. výročiu od vzniku Orchestra ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu -  bude vo štvrtok  po 18. hodine. Miesto: Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu.

Autor: Martin Jurčo, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame