Spomínanie na herca Martina Gregora

Spomínanie na herca Martina Gregora

Jedna zo zakladajúcich osobností slovenského divadelníctva. Zažil roky veľkej hereckej slávy, ale aj poníženia. Herec, trnavský rodák Martin Gregor. Neodmysliteľne si ho spájame nielen z mnohých postáv na doskách činohry Slovenského národného divadla v Bratislave. Mnohí z nás si ho pamätajú zo Zlatých chlapcov – jeden z najslávnejších divadelných inscenácií s Ladislavom Chudíkom. V dabingu sa preslávil postavou lietajúceho strýka Fedora v kreslom večerníčku belgickej produkcie Tip a Tap. To je len zlomok z toho, čo vytvoril Martin Gregor.

Tento veľký herec sa narodil 14. novembra v roku 1906 a zomrel v júni 1982. Pokračuje Martin Jurčo. Najprv ukážka z rozhlasového archívu.

Spomínanie na herca Martina Gregora Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spomínali sme na herca Martina Gregora, ktorý potom od druhej polovice 50. rokov sa opäť mohol vrátiť aj do divadla. Spomeňme ešte jeden film, v ktorom sčasti hral aj svoju životnú postavu – Holiča Katza z oscarovom filme Obchod na korze.

Martin Gregor sa narodil v novembri 1906 v Trnave a zomrel koncom júna 1982. Počuli sme spomínanie aj jeho manželky Magdy Gregorovej, ktorá napísala aj dve knihy – Môj komediant a Môj komediant a ja. Magda Gregorová do konca života na svojho Martina s láskou spomínala....

Autor: Martin Jurčo, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame