Aká bola Vydrica v minulosti?

Aká bola Vydrica v minulosti?

Aj keď sa s prvými výkopovými prácami projektu, ktorý čakal na svoju realizáciu niekoľko desiatok rokov, začalo už v roku 2019, aj keď sa zatiaľ mechanizmy pohybujú len na úrovni zeme a hradného brala - developer už ponúka v staronovej-novej štvrti Bratislavy byty na predaj.

Vydrica zmizla z mapy mesta v 50. rokoch minulého storočia a dnes je naozaj veľkou výzvou vdýchnuť do novej štvrte historický odkaz. Ako sa to podarí ukáže až čas...

Vydrica pod Bratislavským hradom v Starom Meste bola pôvodne jednoulicová osada za bránou mestských hradieb a Vydrická brána bola jednou zo štyroch mestských brán a vychádzala cez ňu stredoveká obchodná cesta.

Tatiana Šušková sa s turistickým sprievodcom Mariánom Bilačičom na dunajskom nábreží priamo pod Vydricou vrátili do čias, keď štvrť ešte stála...

Aká bola Vydrica v minulosti? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A čo nám zostane z bývalej Vydrice?

V polovičke decembra spustila spoločnosť realizujúca výstavbu architektonickú súťaž na budúcu podobu národnej kultúrnej pamiatky Vodná veža, jedného z najstarších a najvzácnejších objektov v historickom centre Bratislavy. V budúcnosti by sa mala stať jadrom štvrte pričom sa tu predpokladá umiestnenie kultúrneho pavilónu. Vyzvanej súťaže sa zúčastnia slovenské a české ateliéry.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame