Gratulujeme Kvete Stražanovej k osemdesiatke

Gratulujeme Kvete Stražanovej k osemdesiatke

Dnes budeme gratulovať k osemdesiatke výraznej herečke  Kvete Stražanovej. Narodila sa v Novákoch, ale pokrstená bola v Zemianských Kostoľanoch, kde aj bývala so svojimi rodičmi.

Kveta Stražanová sa postavila na dosky Divadla Jonáša Záborského v Prešove ako 17-ročná. Aby sa mohla stať herečkou, presťahovala sa s ňou do Prešova celá rodina. Neskôr tam bola členkou spevohry a napokon činohry divadla. Kveta spolu so svojím manželom Jožom Stražanom boli neodmysliteľnými postavami rozhlasového vysielania. Najmä rozhlasovej zábavy. No ako sama spomína, má rada nielen Východ – ale celé Slovensko. Pred časom si odhalila aj svoju tabuľku Kvet Tálie na Festivale Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom. Tam sa s ňou rozprával Martin Jurčo.

Gratulujeme Kvete Stražanovej k osemdesiatke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kveta Stražanová oslovila divákov aj vo viacerých televíznych projektoch. Medzi najúspešnejšie patria určite Sebechlebskí hudci. Rovnako aj päťdielny televízny film o lazníkovi Janovi Daňovi - Nepokojná láska, kde sa objavila po boku Júliusa Pántika. Hrala jeho chápavú a oddanú ženu. K narodeninám Kvete Stražanovej želáme veľa zdravia.

Autor: Martin Jurčo, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame