Esteházyiho palác na Kapitulskej ulici v Bratislave sa konečne dočká rekonštrukcie

Esteházyiho palác na Kapitulskej ulici v Bratislave sa konečne dočká rekonštrukcie

Hoci patrí budova Esterházyho paláca na Kapitulskej ulici v Bratislave k najvýznamnejším, dnes je na nej už poslednou historickou budovou, ktorá sa doteraz nedočkala zaslúženej rekonštrukcie.

Hoci snahy o obnovu existovali, až teraz nový a finančne silný developer rozbehol projekčné a prípravné práce, v ktorých rešpektuje stanoviská pamiatkarov, mestskej časti Staré mesto, hlavného mesta, ale aj zástupcov obyvateľov.

Zdá sa, že vzácna budova, ktorá je pamiatkovo chránená od roku 1963 sa dočká po desaťročiach konečne záchrany. K Esterházymu palácu sa zašla pozrieť Tatiana Šušková so sprievodcom Martinom Zanim:

Esteházyiho palác na Kapitulskej ulici v Bratislave sa konečne dočká rekonštrukcie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Oprava Esterházyho paláca posunie celú Kapitulskú ulicu citeľne vpred, a spolu s ňou aj celé historické centrum mesta. Bratislava bude opäť o čosi krajšia. O malý kúsok sa priblíži pekne upraveným vyspelým metropolám, kde si vážia historické dedičstvo a pracujú na ich obnove.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame