História: Pátranie po predkoch v starej Bratislave

História: Pátranie po predkoch v starej Bratislave

Pred časom uzrela svetlo sveta zaujímavá kniha s názvom My sme starí Prešporáci. Je to unikátna publikácia zostavená z 21 príbehov zo starej Bratislavy. Každú jej kapitolu tvorí jedno autentické rozprávanie, v ktorom približuje dejiny svojej rodiny a svoj vzťah k rodnému mestu. Jedným z tých, čo čitateľom približujú tolerantného ducha viacjazyčného starého Prešporku je aj Peter Janovíček. Žije v časti Palisády a sám sa pustil do pátrania po svojich predkoch. Martin Jurčo Petra Janovíčka oslovil.

História - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o rodinnom príbehu Janovíčkovcov. Pred mnohými rokmi sa Petr Janovíček rozhodol začať skúmať dejiny svojej rodiny. Aj zo strany mamy aj zo strany otca prišiel na zaujímavé kontexty. Dodnes žije aj jeho prastará mama, ktorá si pamätá ešte aj povojnovú Bratislavu. Aj preto spracoval svoj príbeh do jednej z kapitol knihy My sme starí Prešporáci. Pokračuje Martin Jurčo.

História - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorili sme o rodinnom príbehu Petra Janovíčka. Opísal ho aj v knihe My sme starí Prešporáci. Skúma nielen dejiny svojej rodiny, ale aj časti, v ktorej dodnes býva aj jeho rodina – bratislavských Palisád.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame