Z kvetín sa dajú pripravovať rôzne pochúťky

Z kvetín sa dajú pripravovať rôzne pochúťky

Listy žihľavy do zeleninových polievok či púpavové do šalátov. Bežne ich pridávajú na ochutenie a doplnenie vitamínov gazdinky, ktoré majú rady zdravú stravu a prírodné potravinové zdroje. O tom, že jesť môžeme napríklad aj sedmokrásky, či hlavičky púpavy, sa už popísalo tiež dosť. Ako chutia jedlé izbové či záhradné kvety, to však skúsil málokto. Študenti Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch počas Dňa zdravia a výživy predstavili šaláty ochutené napríklad kapucínkou. A ešte oveľa viac. Pochutila si aj Iveta Pospíšilová.

Z kvetín sa dajú pripravovať rôzne pochúťky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

IMG_20161006_101543.jpg IMG_20161006_101523.jpg IMG_20161006_101607.jpg
Autorka: Iveta Pospíšilová Foto: Iveta Pospíšilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame