Príbeh na týždeň: Príbeh liečivých tabletiek

Príbeh na týždeň: Príbeh liečivých tabletiek

Spomeniete si, kedy ste si dali  osviežujúci nápoj v podobe šumivej tabletky obohatenej nejakým vitamínom, alebo minerálmi? A čo nejaký výživový doplnok? A zaujímalo vás, kde a za akých podmienok vznikol? Janka Bleyová  to chcela vedieť a tak sa vybrala do Piešťan. Práve tam má totiž sídlo spoločnosť Generica, ktorá  je na Slovensku najväčším výrobcom výživových doplnkov. A  o tom, ako vzniká tableta pomáhajúca upevňovať zdravie, bude aj náš príbeh na týždeň.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak ste počúvali včerajšiu časť rozprávania o tom,  ako vzniká tabletka  upevňujúca zdravie, už viete, že v piešťanskej spoločnosti si potrpia  priam na  sterilnú čistotu a hygienu.  A kam tentoraz zaviedla  manažérka  Alena  Jakubovská  našu zvedavú kolegyňu Janku Bleyovú? Nech sa páči, pokojne poďte s nimi.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme sa pohybovali v rozľahlých skladoch najväčšieho slovenského  výrobcu všakovakých výživových doplnkov a prípravkov upevňujúcich zdravie. Dnes to však bude – ako sa hovorí – iná káva. A pokračuje Janka Bleyová...

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Doplnky výživy môžu mať rôznu podobu a tvar. Počnúc tabletkami či vrecúškami s granulátom rozpustným vo vode, cez sirupy, končiac kvapkami. Včera ste boli pri tom, keď zamestnanci  piešťanskej spoločnosti zameranej na  výrobu dietetických doplnkov doslova „razili vitamíny“ v tabletkovej forme. Výrobu ich tekutej podoby  však Janka Bleyová nemala šancu vidieť na vlastné oči. Prečo?

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V predchádzajúcich štyroch častiach príbehu vzniku tabletky sme už boli „v očistci“, teda v priestoroch, v ktorých sa každý zamestnanec pred vstupom do výroby, stáva priam sterilne čistý. Navštívili sme aj  sklady „prevoňané“ liečivými bylinkami, boli sme pri tom, keď zo sypkého granulátu vznikali tabletky a dnes nás čaká finále výroby výživových doplnkov.  Aj tentoraz Janku Bleyovú sprevádza manažérka spoločnosti Generica pani Alena Jakubovská.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A to je už bodka za príbehom vzniku tabletky, ktorú na jej púti v priestoroch piešťanskej spoločnosti, najväčšieho výrobcu výživových doplnkov na Slovensku, sledovala Janka Bleyová.

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Monikapp

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame